سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 473

یادآوری نکاتی درباره مقاله آقای فاطمی

پس از انتشار سر مقاله شماره 468 مورخ 6/5/95 تحت عنوان «آقای جوکار! آیا رأی اکثریت مردم ارزشی نیست؟» آقای دکتر مهران فاطمی فعال سیاسی اصولگرا که خود و همفکران و دوستانش سالها است از منتقدان آیینه می‌باشند ضمن بیان و اظهار نقدی بر مقاله مذکور به مدیر مسئول آیینه تذکر داده است، «منصف باشد و آهسته‌تر حرکت کند.» نگارنده این سطور نیز مکرر از آقای حسین جلالی مدیر مسئول سایت «یزد فردا» درخواست نموده است عین نوشته‌های آنان و پاسخ آیینه را منتشر نماید. در این شماره نظر خوانندگان را به نکاتی از آن یادداشت و پاسخ مدیر مسئول آیینه یزد جلب می‌نماید.
الف- آقای فاطمی نوشته را به شرح زیر آغاز نموده است:
«بسمه تعالی- مدیرمسئول محترم هفته نامه آیینه یزد- سلام علیکم. با احترام، در شماره 468 نشریه آیینه یزد مورخ 6/5/1395 یادداشتی از جنابعالی تحت عنوان«آقای جوکار، آیا رأی اکثریت مردم ارزشی نیست؟» منتشر گردید و در پایگاه خبری یزدفردا بازنشر گردید که اگر نگوییم مغرضانه، نامنصفانه به نظر می‌رسد. لذا برآن شدم تا مطالبی را با جنابعالی –که یکی از مدیران آموزش و پرورش قبل از انقلاب اسلامی و البته سالهای اول انقلاب اسلامی در یزد می‌باشید- و سایر خوانندگان محترم این مطلب، در میان بگذارم:...»(1) یا در مطلب دیگری نوشته است... «جنابعالی که از مدیران برجسته زمان طاغوت و... می‌باشید.»
 با مطالعه چند سطر اول نوشته، نوع نگاه فاطمی که دیگران را به حق و انصاف دعوت می‌کند نمایان است. اکنون پرسشی مطرح می‌گردد آیا با عنایت به مبانی ارزشی، هر منتقدی اجازه دارد این‌گونه به معرفی دیگران بپردازد؟ آیا این نوع نوشتن مانند آن نیست که مثلاً در معرفی شادروان «غلامرضا دبیران» اولین استاندار منتخب و معرفی شده از طرف شهید والامقام آیت‌ا... صدوقی نوشته شود: «آن مرحوم چند ماه در اوایل انقلاب استاندار و مدتی فرماندار برجسته زمان طاغوت و یا از فرمانداران کل قبل از انقلاب یزد بوده است!! بدون شک قبل از انقلاب بسیاری از مردم در مشاغل و مناصب گوناگون، اعم از کارگران، فرهنگیان، کارمندان، دانشجویان، طلاب، بازاریان، استادان دانشگاه و... با رهبری بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام‌خمینی(ره) انقلاب را به پیروزی رساندند و عده‌ای از روحانیون نیز به ندای امام(ره) لبیک گفتند و در 22 بهمن 1357، انقلاب به پیروزی رسید تا شهروندان بتوانند راه تعالی و پیشرفت را تحت تعالیم عالیه دینی و با اخلاق اسلامی پیش گیرند. راقم این مقاله با تکریم و تعظیم در برابر آزادگان، ایثارگران، رزمندگان و شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی که با فداکاری و ایثار، آزادی و امنیت را برای مردم ایران زمین به ارمغان آوردند، و با سپاسگزاری و قدردانی از خانواده معظّم شهدا، جانبازان و آزادگان و دیگر دلاور مردان، دوران مدیریت در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب را از افتخارات زندگی اداری خود به حساب می‌آورد و به دکتر مهران فاطمی یادآوری می‌نماید که اگر به خود زحمت می‌داد و می‌توانست درست ببیند به جای کنایه و اشاره و سرزنشی که بدان پرداخته است فقط به فهرست و عکس‌های بیش از ده جلد کتابی که از طرف وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و محققان تاریخ انقلاب اسلامی درباره یزد چاپ و منتشر شده است نگاه می‌کرد یا ورق می‌زد حداقل با تاریخ انقلاب در این استان مختصر آشنایی پیدا می‌کرد و افرادی را که قبل از سال 1357 در این استان از طرفداران سر سخت امام‌خمینی(ره) و از رهبران و پیشروان در مسیر انقلاب و از مخالفان رژیم ستم‌شاهی بودند می‌شناخت.
به نظر آقای دکتر مهران فاطمی اگر مثلاً مدیر و رئیس اداره‌ای قبل از انقلاب با علاقه و اختیار یا چون مورد اعتماد رهبری روحانیت استان بوده از سوی شهید محراب آیت‌ا... صدوقی برای انجام مأموریت و دیدار با روحانیون تبعیدی بارها به شهر ایذه و گلپایگان و سه بار هم به ایرانشهر رفته و در بعضی از آن شهرها به شهربانی جلب و بازجویی شده یا اگر مدیری قبل از انقلاب اعتصابات فرهنگیان و دانش‌آموزان و تحصن 25 روزه معلمان و... را سازمان‌دهی می‌کرده و با روحانیت انقلابی منطقه همراهی و همگامی داشته است حال باید پاسخگو باشد که در زمان طاغوت و یا قبل از انقلاب مدیر بوده است؟
ب- اگر مهران فاطمی یک‌بار دیگر سرمقاله آیینه یزد را بخواند توجه خواهد نمود در تمام آن یادداشت علیه کسی اعلام جرم نشده که در جوابیه خود نوشته است: «ضرورتاً ادعای تخلف در انتخابات جرم نیست!!» توضیح این‌که محمدصالح جوکار در مصاحبه گفته بود: «فایده‌ای ندارد وقتی انتخابات تمام شد دیگر اگر صدها برگ سند ارائه شود افاقه نمی‌کند» و آیینه یزد از وی پرسیده بود: «نماینده سابق یزد با چه دلیل و مدرکی اعلام تخلف در برگزاری انتخابات می‌کند و یا نمی‌خواهد شکست در انتخابات را بپذیرد که قاطعانه می‌گوید بعد از انتخابات اگر صدها برگ سند ارائه شود افاقه نمی‌کند!!؟» فاطمی علاوه بر این‌که مشخص نکرده است آیا رأی به کاندیداها ارزشی بوده است یا خیر، با جدال غیراحسن و استهزاء ضمن پرسش و جوابی که در ذهن خویش ساخته است می‌نویسد: «جناب آقای سلطان‌زاده! اگر واقعاً منکر این‌گونه تخلف هستید از دو حالت خارج نیست یا این‌که در ایام انتخابات از منزل خارج نشده‌اید یا این‌که در شهر چرخی زده‌اید، اما حواستان به رانندگی بوده است و متوجه نشده‌اید!!» مردم ازجمله فعالان سیاسی و کسانی که در امور انتخابات آگاهی دارند می‌دانند مطالب و مسائل مربوط به انتخابات روش بررسی خود را می‌طلبد و اگر سند و برگی مطابق آنچه در قانون و آئین‌نامه انتخابات آمده می‌بایست به هیأت نظارت برای رسیدگی ارائه گردد. شگفت آنکه «مهران فاطمی» به جای «محمدصالح جوکار» توضیح می‌دهد مراد از تخلف در آن مصاحبه تخلف تبلیغاتی است!! مناسب بود دکتر فاطمی قبل از انتقاد از آیینه یزد فصل ششم و هفتم قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را مطالعه می‌نمود. بدان امید که هر منتقد و نویسنده توفیق حاصل نماید دوست داشتن و حب چیزی وی را از مسیر حق و عدالت دور نکند و همگان توفیق یابیم لایه‌های ژرف‌تر موضوع را درک کنیم.
چه داند جان منکر این سخن را
که او را نیست آن دیدار دیگر
ج- مراجعه‌کنندگان به متون اسلامی از جمله صحیفه امام‌خمینی(ره) و اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به این موضوع کاملاً پی خواهند برد که نقد منصفانه حق آحاد مردم و به سود حاکمیت می‌باشد و از همه مهم‌تر زمامداران نباید و نمی‌توانند حتی حدود نقد را معین کنند گرچه لزوماً نباید با هر انتقادی راهکاری نیز ارائه نمود معذلک در پایان سرمقاله مورد بحث همانند بسیاری از سرمقاله‌های این نشریه خطاب به آقای محمدصالح جوکار به راهکاری به شرح زیر اشاره گردیده است.
«... بیائیم مخلصانه و صادقانه به این مسأله بیندیشیم چرا در سال 1358 حدود 20 نفر زندانی در یزد داشتیم و درحال‌حاضر بیش از 3300 نفر، زندانی داریم. از مقامات روحانی استان و از برنامه‌ریزان و مسئولان اجرایی و اداری و قضایی، اعضای شوراهای شهر و روستا در هر منطقه استان، اصحاب مطبوعات و رسانه‌ها و نمایندگان یزد در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی بخواهیم تلاش کنند تا روز به روز آسیب‌های اجتماعی، طلاق، آمار ورودی پرونده به دادگستری، بازدید از سایت‌های مستهجن، سرقت، اعتیاد، توهین، افتراء، حاشیه‌نشینی، فساد، اجاره‌نشینی، فقر، اختلافات طبقاتی، تبغیض در امور مختلف زندگی کاهش یابد و فکری به حال ادامه زندگی و تحصیل چندین هزار دانش‌آموز یتیم و بی‌بضاعت و بدسرپرست و مقاوم‌سازی سه هزار کلاس درس و احداث بیش از سیصد نمازخانه و آزمایشگاه و سالن ورزشی و از همه مهمتر موضوع تشنگی و صنعت یزد بکنند که به صلاح و صواب نزدیکتر و مناسب‌تر می‌باشد. بدیهی است با این روش که بخواهیم نام شهر را صرفاً به اصولگرایی یا اصلاحات یا دارالعباده بودن و... متصف کنیم یا علیه این و آن بنویسیم راه به جایی نخواهیم برد.»(2)
د- مدیر مسئول آیینه یزد به محمدصالح جوکار و مهران فاطمی و دیگر مخاطبان و خوانندگان و منتقدان با هر سلیقه سیاسی احترام می‌گذارد اما این نکته را نباید فراموش کرد که هریک از طرفداران کاندیداها، آرای ریخته شده به صندوق‌های رأی برای منتخب مورد نظرشان را ارزشی می‌دانند. بنابراین تقسیم رأی صحیح به ارزشی و غیر ارزشی ممدوح و پسندیده نیست. مجدداً یادآوری می‌نماید آن‌چه در تاریخ انتخابات این کشور ثبت و ضبط گردید این‌که در هفتم اسفند ماه 94 اکثریت مردم صبور و انقلابی و مومن تعدادی از شهرها و مناطق و استان یزد بنابه اعتماد نسبی بیشتری که به حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی و دکتر محمدرضا عارف داشتند به کاندیدای معرفی شده از سوی اصلاح‌طلبان بیشتر ابراز تمایل کردند و در چارچوب نظام انتخاباتی کشور با شور و اشتیاق به کاندیداهای معرفی شده از سوی آنها رأی مثبت دادند. اما همان‌گونه‌که مدیر مسئول آیینه یزد در 17 اسفند ماه 94 خطاب به دکتر حسن روحانی و حاضران در آن جلسه در یزد اعلام نمود شهروندان بارها و مکرر نشان دادند عهد و عقد اخوتی با کسی نبسته‌اند، گردهمایی‌ها، همایش‌ها،تجمع عده‌ای و آوردن و یا آمدن گروه و دسته و انجمنی در سر چهار‌راه‌ها و خیابان‌ها نیز معمولاً کارساز نخواهد بود چون مردم به‌ویژه یزدی‌های حسابگر و صبور 4 سال یک‌بار در روز رأی‌گیری نظر و حرف حساب خود را با یک خودکار معمولی در قالب یک یا چند اسم روی ورقه کوچکی می‌نویسند و در صندوق رأی می‌اندازند. 

مدیرمسئول

پی‌نوشتها :
1- یزد فردا، مورخ 25/5/95

2- آیینه یزد، سرمقاله شماره 468 مورخ 25/5/95